Titia
Doornbos Clevering
Titia Doornbos Clevering

Wat is uw vakantiewens?

Vertel mij kort wat uw vakantiewensen zijn. Welke specifieke bestemming wilt u graag bezoeken of welke activiteiten wilt u ondernemen op vakantie? Ik zal hieruit de beste vakantiemogelijkheden voor u op een rij zetten en contact opnemen om het aanbod met u door te nemen.

Titia Doornbos Clevering

06-50885661

Reiservaringen

Curaçao

Een vakantie naar Curaçao stond al een tijdje op mijn verlanglijstje.

De gekleurde huisjes, de zon en een week quality time met mijn twee, bijna volwassen zoons lagen daar aan ten grondslag.
Onze hotelwensen waren duidelijke; aan het stand en leuke barretjes in de buurt. Jan Thiel Bay en Mambo Beach zijn de stranden waar zon en vertier elkaar tegen komen. Jan Thiel is wat drukker maar heeft een duikschool en Beach club Zanzibar. Beachclub Zanzibar staat bekend om zijn happy hours. Maar buiten deze uren is het ook een gezellige plek als je van wat meer drukte houdt.

Wij kozen voor hotel Kontiki Beach resort in Mambo Beach. Al tijdens de transfer van het vliegveld naar het hotel krijgen we een eerste indruk van het eiland. Ik geloof dat ik hier wel aan kan wennen. Ik begin me nog meer te verheugen op de huurauto om het eiland verder te ontdekken.
Onze vakantie begint met een drankje aan de bar en maken de planning voor onze eerste vakantiedag: Een dagje strand om mee te beginnen. Na het heerlijke ontbijt strijken we neer op de strandbedden aan het water. De zonnebrandcrème en zonnebrillen komen goed van pas. Het advies “goed insmeren “ zou ik graag een upgrade willen geven naar “heel goed insmeren”.
Ga op avontuur met een huurauto. We beginnen onze tour met een bezoek aan Willemstad. We shoppen bij de Renaissance Mall, een shopping center met allerlei merk shops. Via het naast gelegen fort lopen we naar de pontjesbrug, die officieel de Koningin Emmabrug heet, die in 1888 is gebouwd. Het fort, Het Riffort werd in 1828 gebouwd ter verdediging van de natuurlijke haven. In het fort zitten nu diverse restaurants met terrasjes. De naastgelegen pakhuizen werden vanaf de 2e helft van de 17e gebouwd waardoor Willemstad ontstond. Wandel ook door de wijken Punda, Otrabanda en Scharloo en proef de koloniale sferen.
Op zoek naar het Christoffelpark. We kruisen het eiland van zuid naar noord. Opeens komen we bewegwijzering tegen van Nationaal park Sheta Boko. Het gebied waar de zeeschildpadden hun eieren leggen. We besluiten de route daarheen te vervolgen. We rijden het ruige terrein op en lopen een uurtje rond. We zien een schildpad zwemmen en drinken een drankje bij het simpele maar gezellige restaurantje. Omdat we het Christoffelpark blijkbaar voorbij gereden zijn, rijden we terug. Entreekaarten voor het park koop je bij landhuis Sovenet. Dit landhuis behoorde vroeger bij een van de oudste plantages van Curaçao. Het park is 2300 hectare groot. We eten s avonds aan de boulevard. Hier vind je diverse restaurantjes die over het algemeen wat eenvoudiger zijn dan de restaurants van de hotels aan het strand. Tevens voor gezinnen met jongere kinderen een ideale plek om wat te eten door de diverse speelgelegenheden. Tijdens onze wandeling over de boulevard valt ons oog op een zeevistrip.
Mijn jongens zijn fanatieke vissers. Hun opa vertelde ze vaak over zijn zeevis-avonturen op Curaçao. Ik geniet van het ochtendgloren terwijl mijn zoons een praatje maken met de bemanning. Mijn jongste zoon heeft al snel beet. Een zware jongen. Getrek, gespartel en dan voelt de lijn opeens los aan. Alleen een kop hangt nog aan de haak. De bemanning vertelt dat tijdens het binnenhalen een haai zijn kans heeft gezien. Onze eerste zeevis van de haak gevreten door een haai! De volgende vangst zijn twee prachtige barracuda’s. De visvangst wordt verkocht aan de hotels waar ze geserveerd worden aan de gasten.
Curaçao, ik ben er dol op!

Tips:
Vul online de ED card in. ( douane formaliteit )
Gebruik een muggen- werend- middel.
Blijf zonnebrandcrème smeren en gebruik aloë vera producten als je toch verbrand bent.
Download de apps maps.me en curaçao to go.
Bezoek Klein Curaçao, Landhuis Kenepa, ga mee met een buggytour of leer duiken.

New York

Een stukje Nederlandse geschiedenis in de wereldstad.


Ik had een bepaalde verwachting van New York.. die ik niet zo goed kan omschrijven. De werkelijkheid is misschien nog wel lastiger onder woorden te brengen.
Wat een stad.. de historie waar zoveel Nederlandse invloeden in zitten. Het trotse Amerika met een internationaal karakter die gekenmerkt wordt door vele inwoners die slecht of nauwelijks Engels spreken.
Met een super enthousiaste gids zijn we over Wall Street gelopen, de straat staat vooral bekend om de beurs maar dankt zijn naam aan de muur die gebouwd werd door de Nederlanders om zich te beschermen tegen de indianen, Engelsen en Fransen . We liepen langs het 9/11 monument. Een monument die bol staat van symboliek voor verdriet, leegte, overleven en vrijheid.
Fietsen in Central Park is absoluut een aanrader, maar als wij er zijn is het erg warm☀️. Na een lunch bij The Loep Boathouse stappen wij over op plan B; shoppen.
Coney Island ligt in Brooklyn en heeft behalve een strand en een gezellige boulevard vele attracties. Coney Island is een verbastering van Conijne -> Konijnen.. Toen de Nederlanders hier voor het eerst kwamen leefden er veel konijnen en Indianen. De indianen werden verdreven, het schiereiland kreeg de naam Konijneneiland en werd omgebouwd tot een plek voor volwassen entertainment met pubs en burlesque clubs.

New York: Geweldig voor een citytrip of in combinatie met een rondreis door Amerika

Italië

Sicilië, Sardinië, Toscane, Rome... Italië is geweldig!
Sicilië; We rijden van Palermo naar Siracuse als ik onze B&B bel om onze verwachte aankomsttijd door te geven. Onze toeristische route heeft toch veel tijd gekost.

De eigenaresse van de B&B biedt ons aan om ons op te halen bij de “brug “ zodat ze ons kan begeleiden naar een kleine parkeergarage. We nemen het aanbod graag aan.
We treffen de jonge eigenaresse en haar vriend bij de brug van Ortiga. Het stel vertelt en vraagt en binnen no-time hebben wij zowel Siracuse als dit jonge ondernemende stel in onze harten gesloten. De B&B ligt twee stappen van het dom plein, die gedomineerd wordt door de barokke gevel van de St. Maria delle Colonne.
De terrassen van de restaurants worden verwarmd waardoor je zelfs in december s’ avonds buiten kan genieten van de plek die al meer dan 2700 jaar het middelpunt is van de stad.

Na het ontbijt wandelen we via de haven naar Fonte di Aretusa. Een door mythen omweven zoetwaterbron vlak aan zee. Vervolgens lopen we naar Castello Maniace. Het fort/ paleis is gebouwd in 1038.
Ik ben liefhebber van forten en kastelen. Een bezoek aan dit fort mag zeker niet ontbreken. Met een beetje fantasie voel je de geschiedenis.

Als we door de smalle straten van oude joodse buurt lopen, raken we het overzicht van de oude stad even kwijt. Het is niet groot, waardoor we eigenlijk steeds te snel te ver lopen. We komen echter voldoende pleintje en restaurantjes tegen waar we koffiedrinken, lunchen en borrelen. Onze laatste stop van de dag is Punto G, gelegen tussen het dom-plein en onze B&B. U kunt hier eten maar ook met een drankje genieten van de gezellige ambiance en live muziek.

Vakantie gevoel op en top.

Bahama's

Club Med, Columbus Isle.
Club Med is na de tweede wereld oorlog ontstaan met het idee het Amerikaanse zomerkamp-gevoel voor volwassenen en gezinnen mogelijk te maken. Nu, jaren later, bieden ze mooie, hoogwaardige resorts over de hele wereld.

Wij vlogen rechtstreeks van Parijs naar San Salvador Island. Columbus zette hier in 1492 voet aan wal, waardoor het eiland als tweede naam Columbus Isle heeft gekregen. Het eiland is niet groot. Er is slechts één verharde weg, Queens highway. Bijna alle 2000 inwoners werken op de luchthaven of op het Club Med Resort.

Het Resort is een klein dorpje, waar de kamers in blokken verspreid liggen in de tuin langs het strand. Dit resort maakt gebruik van de all inclusive formule. Twee keurige restaurants met sfeervolle overdekte terrassen en een beach-bar bieden de gehele dag eet en drink mogelijkheden waar de gasten op een bescheiden manier van genieten. Ook de medewerkers eten gezamenlijk met de gasten en drinken een drankje mee aan de bar. Het sport programma wordt bescheiden maar enthousiast gepresenteerd. Waterspelen, aqua-zumba in het zwembad en in de zee, beachvolleybal, powerwalk in de ochtend, triviant bij de bar enz. Het resort beschikt over een eigen duik en snorkelschool en een excursie-kantoortje. Mijn reisgenote heeft een introductie-duik gemaakt. Door haar enthousiasme en de verhalen van de andere, zeer ervaren duikers, kan ik zeggen dat deze bestemming uitermate geschikt is voor duikliefhebbers. Omdat er genoeg alternatieve activiteiten en relax mogelijkheden zijn, is dit resort ook zeer geschikt voor reizigersgezelschappen die gedeeltelijk uit duikliefhebbers bestaan.

Zowel bij het zwembad als aan het strand staan ligbedden en parasols. Het zeewater heeft de mooiste blauw en groentinten die je je kan voorstellen. Vanuit de beach-bar, waar ze overigens ook heerlijke koffie serveren heb je prachtig uitzicht over het strand en de zee. Koffie in de beach-bar, een strandwandeling en een cocktail voor het diner horen al snel tot onze dagelijkse routine. Het is warm als wij er zijn ( juni ) maar er waait een verkoelend windje. Het resort heeft voldoende schaduwplekken gecreëerd en de kamers zijn goed koel te houden door middel van airconditioning

Om het eiland te verkennen hebben wij een ochtend gebruik gemaakt van de mogelijkheid om fietsen te huren. De fietsen hebben geen slot, diefstal en criminaliteit kennen ze niet op dit eiland. Onze fietstocht ging naar Columbus landing, de plek is gemarkeerd met een groot wit kruis. Tijdens de fietstocht maakten we kennis met het eiland. 13 kerken, een vliegveld met een taxfree barretje, 2 winkeltjes, een kleine jachthaven zijn samen met het Club Med Resort de meest noemenswaardige zaken op het eiland. Onderweg kwamen we de eiland muzikant tegen. We maakten een praatje met de man met gitaar. Hij was onderweg naar de luchthaven om de wachtende gasten muzikaal te vermaken. Hij vertelde dat hij in 1852 in Europa werkte maar ik denk dat hij 100 jaar in de war was. Ik besloot een paar dollar te bewaren voor het geval hij ons ook zou komen uitzwaaien bij ons vertrek.

Tevens hebben we de Lagoon-tour gedaan om het eiland verder te ontdekken. Met een auto met chauffeur reden we naar de lagoon. De lagoon met een kleine opening in de oceaan is de babykamer van het eiland. Jonge visjes, babyhaaitjes en diverse schelpdieren groeien hier op tot ze groot genoeg zijn om de oceaan in te gaan. Zeeschildpadden, zeesterren, zee-egels, conch schelpen, gekleurde visjes kom je hier allemaal tegen. Onze gids vertelde enthousiast terwijl wij genoten van het prachtige uitzicht.

Wij hebben zeker het zomerkamp-gevoel gekregen.
De warmte van de Club Med medewerkers en de juiste balans tussen het georganiseerde programma en privacy geven je echt een vakantiegevoel.
De hartelijkheid van de bevolking, de prachtige oceaan, de Caraïbische sfeer En niet te vergeten de uitzwaai muzikant op de luchthaven geven je een gevoel dat een droom werkelijkheid

Californië

Wat zou u vinden van een combinatie Californië en Hawaï? Want ook dat behoort tot de mogelijkheden.Los Angeles, Hollywood, Disney. Zon en Strand. San Francisco en Alcatraz. Californië is heel divers.
Ik zou u Highway 1 tussen San Francisco en Los Angeles willen aanraden, een mooie route langs de kust met prachtige uitzichten.

U kunt Californië goed combineren met de omliggende staten, bezoek dan bijvoorbeeld Monument Valley, Death Valley of Grand Canyon.
Californië is tevens het einde van de beroemde route 66. De bijna 4000 km lange route tussen Chicago en Santa Monica.

Costa Rica

Combineer natuur en strand in dit prachtige land.
Tropisch regenwoud en brutale aapjes die tussen je kleding snuffelen als je even gaat zwemmen. Dolfijnen langs de kust, krokodillen in de rivier, heel veel vogels en prachtige verlaten stranden.. dat is Costa Rica.

Een land dat zich bij uitstek leent om zelf met een huurauto te ontdekken. Een avontuur die ook zeer geschikt is voor kinderen die het leuk vinden om af en toe wandelschoenen aan te trekken. Ga met een gids het regenwoud in en beleef de flora en fauna.

Canada

Geniet van prachtige helder blauwe meren, witte bergtoppen en accommodaties midden in de natuur.Canada is een land van uitbundige steden, adembenemend natuurschoon en een verscheidenheid aan culturen.

Tussen de oost- en westkust van Canada liggen enkele van de prachtigste landschappen ter wereld. Drijvende ijsbergen, denderende watervallen, eindeloze bossen, enorme bergketens en gletsjers en fjorden; je vindt het er allemaal. Naast de wonderschone natuur verdienen de steden als Montréal, Québec City, Toronto en Vancouver ook zeker een aanbeveling voor een bezoek.

Een enorm land, dat zeer geschikt is om met jonge kinderen te ontdekken. De prachtige natuur zal indruk op u maken. Beren langs de kant van de weg, vissen op een verlaten plek of walvissen spotten met een zodiac.